warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

DE JUISTE ONDERVLOER VOOR JOU VLOERDE JUISTE ONDERVLOER VOOR JOU VLOER


Heb je al nagedacht over een goede ondervloer? Wanneer je kiest voor laminaat of een andere harde vloer, is de laag eronder heel belangrijk. Voor isolatie, tegen vocht, maar ook voor geluidsdemping. Helemaal wanneer je onderburen hebt, is het belangrijk geluidsoverlast te voorkomen. Je bent dan ook verplicht om een goed geluiddempende ondervloer te gebruiken. Heb je geen onderburen, maar wel last van optrekkend vocht onder je vloer? Dan zijn er speciale ondervloeren met een goed vochtscherm. Die kun je gebruiken om je laminaat of parket te beschermen voor het vocht. Alle verschillende soorten ondervloeren vind je bij John(ne) Woningstoffering.

EGALISEREN
Een vloer egaliseren is een beetje een ondergeschoven kindje als we het hebben over het leggen van een nieuwe vloer. Dat is vreemd, want een vloer egaliseren is bijna het belangrijkste onderdeel voor het leggen van vloeren! Alleen wat houdt het in? Wanneer moet dat? Wat zijn de voor- en nadelen die verbonden zijn aan het egaliseren van de vloer. Het egaliseren van de vloer kan een genoodzaakte klus zijn die moet worden uitgevoerd voordat er bijvoorbeeld een nieuwe PVC vloer gelegd wordt.

ONDERVLOER TAPIJT
Omdat een tapijt een belangrijke investering is, dient men er alles aan te doen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Een belangrijke factor om slijtage tegen te gaan is een goed ondertapijt. Een goed ondertapijt verlengt de levensduur van vloerbedekking en benadrukt alle positieve aspecten die bijdragen aan het gevoel van luxe en comfort. Wanneer de gekozen vloerbedekking een harde rug (onderkant) van bijvoorbeeld jute of een action backing heeft, bevelen tapijtfabrikanten aan om een veerkrachtig ondertapijt te leggen.

JUMPEX ONDERVLOEREN
Deze droge egalisatie zorgt voor een zeer snelle vloervoorbereiding. Er zijn verschillende varianten waardoor vrijwel elke vloerafwerking mogelijk is met Jumpax. De Jumpax varianten bestaan uit een boven- en onderplaat met een afmeting van 60 x 120.
Jumpax Basic bestaat uit een 3 mm onderplaat en 4 mm bovenplaat die door middel van interactieve lijm met elkaar verbonden worden. Hierdoor ontstaat een perfect gladde en naadloze ondergrond, waardoor doortekening van oneffenheden in de vloerbedekking nagenoeg wordt uitgesloten.

Dit systeem is daarom uitermate geschikt om tapijt, linoleum en vinyl direct op te verlijmen.

Jumpax Classic, ook wel Dual Original genoemd, is een egaliserende en contactgeluidreducerende ondervloer speciaal voor linoleum, vinyl en kurk. Tevens geschikt voor een grote variƫteit aan andere vloerbedekkingen.

De ondervloer is 10 mm dik en bestaat uit een onderplaat van 3 mm MDF en 3 mm polystyreen. De bovenplaat bestaat uit 4 mm MDF. Beide MDF-lagen zijn voorzien van een interactieve lijm. Hierdoor bent u in staat om bijna iedere oude ondervloer in zeer korte tijd te veranderen in een absoluut vlakke vloer, waarop linoleum, vinyl en kurk direct verlijmd kunnen worden.

Jumpax Top is een duaal ondervloersysteem waarmee u in staat bent om iedere ondervloer in een kort tijdsbestek te veranderen in een mooie gladde ondervloer die geschikt is om vloerbedekking op te plaatsen. Daarnaast biedt het een uitstekend resultaat als het gaat om contactgeluidreductie. Tevens is dit systeem te gebruiken in combinatie met electrische en traditionele vloerverwarming.

Perfect egaliserend ondervloersysteem voor PVC stroken, linoleum, vinyl en tapijt.

Jumpax HD is een egaliserend en contactgeluidreducerende ondervloer voor zwaar project gebruik. Is 10 mm dik en bestaat uit een MDF onder- en bovenplaat, beide voorzien van interactieve lijm. Aan de onderplaat zit een zeer stabiele HD foam die zorgt ervoor dat deze ondervloer hoge belastingen kan opvangen.

De ondervloer kan worden gebruikt in combinatie met linoleum, PVC stroken vinyl en kurk, maar is ook geschikt voor een grote variƫteit andere vloerbedekkingen voor projectgebruik.

Jumpax Nature is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in projecten waar hoge eisen aan de vloer worden gesteld i.v.m. intensief gebruik. Dankzij de zeer stabiele onderlaag biedt het uitstekende weerstand aan de voortdurende belasting. Jumpax Nature wordt gekozen als het gaat om het leggen van zachte vloerbedekking op houten draagvloeren. Dit duale ondervloersysteem bestaat uit een onder- en bovenplaat die door middel van interactieve lijm met elkaar verbonden worden.

De ondervloer heeft een hoge warmteweerstand, waardoor deze ondervloeroplossing de kou uitstekend isoleert. Daarnaast bereikt u een aanzienlijke geluidsreductie met dit ondervloersysteem.